Merele le-am spalat si le-am curatat de coaja si de samburi.
Le-am dat prin razatoarea mare si le-am pus la calit pe foc, impreuna cu 5 linguri de zahar.
Cand s-au inmuiat, am adaugat scortisoara si am mai lasat putin, apoi se lasa sa se raceasca
Cat merele se racoreau, am pregatit aluatul: am batut cele doua oua cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul.
Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la compozitia de oua, alternand faina cu lapte. Aluatul trebuie sa curga... sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros.
Am pregatit o tava - eu am avut una de 32 / 22 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am pus 2/3 din compozitie si am dat tava la cuptor ptr 10 min la 180 grade, in cuptorul preincalzit.
Dupa 10 min, cand aluatul s-a copt putin, am pus merele, iar deasupra restul de aluat. Am lasat la cuptor 40 minute.
Am lasat placinta sa se raceasca, apoi am portionat-o. Optional se poate pudra cu zahar, dar la mine a fost suficient de dulce.
Cred ca a fost cea mai pufoasa placinta pe care am mancat-o! Ne-a placut foarte tare!