Prajitura trei culori

de ala_oancea in Prajituri, 19 Oct 2009 | 8347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 20 linguri de lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 gr mac macinat
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de gem (eu am folosit gem de zmeura)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura trei culori:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si 15 linguri de lapte, apoi faina amestecata cu praf de copt.
Se obtine o compozitie destul de consistenta, care se imparte in doua. Intr-o jumatate adaugam macul si 5 linguri de lapte.
Cealalta jumatate se imparte din nou in doua. Intr-o jumatate adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si o lingura de faina.
In cealalta jumatate adaugam gemul. Turnam compozitia cu mac in tava unsa si tapetata cu faina.
Din celelalt doua compozitii formam dungi cu pompa de prajitura. Se coace aprox 30 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea