Prajitura Toska

de Aletta in Prajituri, 2 Ian 2017 | 8588 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
O apreciez foarte tare pe Teo'Kitchen si de la ea am foarte multe retete de prajituri si nu numai, Toska e de la ea si pot sa zic ca e una din cele mai bune prajituri pe care le-am facut.
Reteta originala : http://www.teoskitchen.ro/2013/02/prajitura-toska-cu-mac-si-crema-de-vanilie.html

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o tava de 26*39 cm:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g mac
  • 3 linguri cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 180 g zahar tos
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 g unt moale
  • esenta de vanilie sau baton

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • o lingura de miere

In plus:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Toska:

Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina.

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat si zaharul treptat. Apoi cu spatula, am adaugat si restul ingredientelor, faina, macul, praful de copt, cocosul. Am copt blatul cam 30 de minute apoi se lasa la racit.

Crema se face astfel: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul la viteza mare, am adaugat laptele caldut in care se desface amidonul fara a avea cocoloase,  se adauga si esenta de vanilie sau baton si se transfera intr-un vas termorezistent si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa la racit.  Spumam untul si se adauga crema rece. Se toarna peste blatul de mac si se da la rece.

Intr-o cratita cu fund dublu, am caramelizat zaharul, apoi cand a devenit maroniu, am adaugat apa, apoi am mai lasat pe foc sa se topeasca.

 Punem biscuitii dati prin acest sirop de caramel peste crema, apoi facem o glazura pe care o turnam peste biscuiti.

Pentru glazura de ciocolata, se pune intr-o cratita cicolata, frisca lichida, untul si mierea si se amesteca bine, apoi se toarna peste stratul de biscuiti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa peste noapte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Toska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

03.01.2017, 19:08

La mulți ani! ....ce prăjitură bună!

anca_rm 1

04.01.2017, 11:43

minunata prajitura

Aletta 1

04.01.2017, 18:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si nuca