O prajitura atata de buna incat se topeste in gura! Mananci din ea fara oprire.
Pt. blat:
Pt. sosul de fructe:
Pt. crema:
Glazura:
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor pana se incorporeaza.
Intr-un bol se amestea faina, nuca macinata si praful de copt. Se toarna in mai multe reprize si se amesteca totul cu miscari usoare pana se incorporeaza bine. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua pe orizontala.
Sosul de fructe: Intr-o craticioara se pun fructele de padure (eu am avut de la congelator) impreuna cu apa si zaharul. Se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in 2-3 lg apa apoi se toarna peste fructe, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa mai dea 4-5 clocote si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca putin.
Crema de mascarpone: Ciocolata se topeste impreuna cu laptele apoi se lasa sa se raceasca.
Se bate smantana cu zaharul pudra pana se intareste. Se opreste cateva linguri pentru ornat. Restul se amesteca cu mascarpone. Se toarna putin cate putin din ciocolata si se mixeaza la viteza mica, pana se termina ciocolata.
Pe un platou se pune un blat. Se toarna sosul de fructe si se niveleaza. Deasupra se intinde crema mascarpone si se pune apoi cel de-al doilea blat. Se da la rece pana se prepara glazura.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce s-a topit se adauga uleiul, se mai amesteca apoi se ia de pe foc. Se lasa putin sa se raceasca apoi se intinde peste prajitura. Se lasa sa se intareasca apoi se portioneaza.
Se orneaza cu moatze de frisca si boabe de fructe.
Pofta buna!
1
Tava folosita are dimensiunea de 25x35 cm.
2
Este de preferat ca blatul sa se prepare inainte cu o zi.
3
Se poate orna dupa preferinte.