BLATUL ALB:
Se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare.Dupa ce le-am batut bine,se adauga galbenusurile(amestecam cu o lingura de lemn).Apoi adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei si o dam la cuptor cca 20-25 de minute.
BLAT MARO:
Margarina se freaca cu zaharul apoi se adauga oul si cacaoa.Amestecam foarte bine,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt(nu toata deodata,ci rand pe rand).Rezulta un aluat care nu trebuie sa se prinda de mainii.Se imparte in doua si se intind doua foi,care se coc pe dosul tavii
CREMA:
Intr-o cratita se pune la fiert laptele(450 ml).Intr-un castron se amesteca amidonul cu cele 10 linguri de zahar,zeama de lamaie si 50 ml lapte.Cand laptele incepe sa fiarba,il tragem de pe foc si adaugam compozitia de amidon,apoi dam din nou la fiert.Dupa ce budinca s-a racit,frecam margarina spuma cu zaharul pudra,si coaja de lamaie,apoi adaugam lingura cu lingura budinca de amidon.
SIROP:
Punem intr-un ibric zaharul la caramelizat dupa care adaugam apa si lasam pana fierbe.Dupa ce a fiert se lasa la racit.
ASAMBLARE:
Luam o foaie maro o insiropam putin,apoi intindem jumatate din cantitatea de crema.Deasupra cremei asezam blatul alb,insiropam putin si intindem restul de crema.Insiropam foaia maro si o punem deasupra.Se decoreaza cu zahar pudra si bucatele de ciocolata.
Se da la rece si se lasa cateva ore(de preferat peste noapte),pentru a se inmuia foile.