De ceva vreme pofteam eu la „tăvălita” asta,dar acum i-a venit rândul ,că doar lista mea cu cele „musai de făcut” e foarte lungă.Reţeta Bucătarului Maniac m-a atras cel mai mult,am modificat-o doar puţin.Blatul cu miere de albine mi s-a părut cel mai potrivit pentru această prăjiturică.
Pentru blat am folosit:
Pentru glazura-sirop:
Pentru „tavaleala”:
Am pregatit mai întâi blatul.
Am separat albusurile de galbenus.
Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul.
Am adaugat galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în reprize alternative.
La final am pus vanilia.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar.
Spuma de albusuri am încorporat-o în cealalta compozitie,ajutându-ma de o paleta.
Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Am folosit o tava de 20x30 cm,a iesit un blat destul de înalt.
Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 30 de minute.
Verificati totusi cu o scobitoare când este copt.
Pentru glazura –sirop,am pus toate ingredientele,mai putin romul într-o cratita pe foc.
Le-am lasat pana s-au omogenizat,am luat vasul de pe foc si am adaugat romul.
Am taiat blatul bucati,cuburi sau dreptunghiuri ,cum preferati,le-am dat prin siropul caldut iar apoi prin nuca de cocos.
Blatul nu trebuie lasat sa se îmbibe prea mult cu sirop.
Nuca de cocos se pune câte putina si se adauga treptat pentru a nu se îmbiba toata cu sirop.
Eu am „tavalit „ câteva bucati si prin nuca macinata.