Desert prajitura tavalita in nuca de cocos

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 28 Dec 2017 | 6613 vizualizari

 

Reteta romaneasca: Va invit cu mare drag sa incercati aceasta reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 10 gr praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 gr margarina topita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 100 gr nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita in nuca de cocos:

Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in cuburi.

Glazura: Punem margarina topita pe foc, adaugam ciocolata si apa si amestecam bine. Dupa ce ciocolata s-a topit, luam glazura de pe foc.

Asamblarea prajiturii: Luam cate o bucata de blat, o inmuiem in glazura, apoi o tavalim in nuca de cocos. Prajiturile vor sta 2 ore la frigider, dupa aceea pot fi servite!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale