Prajitura Tavalita cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 3 Dec 2012 | 10910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita cu nuca de cocos:

Se pune la fiert zaharul, untul si laptele. Cand incepe sa fiarba se da deoparte.

Se opresc 15 linguri pentru glazura si se amesteca cu cacaoa,  restul compozitiei se lasa la racit. In siropul racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.

Albusurile se bat spuma. Se  toarna peste ele putin cate putin, compozitia de galbenusuri. In tot acest timp se amesteca cu o paleta, apoi se incorporeaza si faina si praful de copt, amestecand usor de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute.   Blatul copt si racit si se taie cubulete.

Fiecare bucatica de prajitura  se introduce pe jumatate in siropul oprit la inceput si se tavaleste prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sim0na 1

04.12.2012, 08:42

ionela2682 1

10.12.2012, 10:29

Micutza Luana 1

16.03.2013, 16:03

nicee ,tre so incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post