fara cuvinte...clar este una dintre cele mai bune prajituri
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu ulei si tapetam cu hartie de copt, preincalzim cuptorul si asezam aluatul in tava. Il punem la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. Cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit facem GLAZURA 1:
Taiem ciocolata alba si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem pe toata suprafata blatului racit.Lasa glazura sa se intareasca.
CREMA CARAMEL:
Frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar.Separat ardem 5 linguri de zahar, in care adaugam margarina si amestecam pana aceasta se topeste, adugam 1 cana de nuca taiata si amestecul de galbenus cu zahar.Se fierbe totul pana se leaga(sa fie ca o ciulama). Crema se intinde peste ciocolata alba.
GLAZURA 2
Taiem ciocolata neagra si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem peste crema racita.Lasa glazura sa se raceasca si dam prajitura la frigider pentru 15-20 minute pentr a se intari glazura.
1
Prajitura o taiem cu un cutit care a fost bagat in apa fierbinte, pentru a nu se crapa glazura.