Prajitura Snickers

de VERONICA2607 in Prajituri, 24 Feb 2012 | 6471 vizualizari

 

fara cuvinte...clar este una dintre cele mai bune prajituri

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei pentru uns tava
  • GLAZURA 1:
  • 250 gr ciocolata alba menaj
  • 5 linguri ulei
  • CREMA CARAMEL:
  • 10 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 1 cana nuca taiata
  • GLAZURA 2:
  • 250 gr ciocolata neagra menaj
  • 5 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem  pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu ulei si tapetam cu hartie de copt, preincalzim cuptorul si asezam aluatul in tava. Il punem la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. Cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit facem GLAZURA 1:

Taiem ciocolata alba si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem pe toata suprafata blatului racit.Lasa glazura sa se intareasca.

CREMA CARAMEL:

Frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar.Separat ardem 5 linguri de zahar, in care adaugam margarina si amestecam pana aceasta se topeste, adugam 1 cana de nuca taiata si amestecul de galbenus cu zahar.Se fierbe totul pana se leaga(sa fie ca o ciulama). Crema se intinde peste ciocolata alba.

GLAZURA 2

Taiem ciocolata neagra si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem peste  crema racita.Lasa glazura sa se raceasca si dam prajitura la frigider pentru 15-20 minute pentr a se intari glazura.


 

TIPS-URI

1

Prajitura o taiem cu un cutit care a fost bagat in apa fierbinte, pentru a nu se crapa glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuca si bezea