Cornulete cu smantana umplute cu rahat

de Corinuta in Prajituri, 21 Dec 2015 | 11406 vizualizari

 

Foarte fragede, ti se topesc in gura. Mersi Diana pentru reteta, cu siguranta o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 400 g smantana 24% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilar
  • ptr. umplut: 250 g rahat
  • ptr. pudrat deasupra 100 g zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu smantana umplute cu rahat:

Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de pe o zi pe alta.

Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.

Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar sau o cana si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare si impaturam dupa preferinte, eu in doua le-am pliat si le-am lipit marginile cu ajutorul unei furculite. 

Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.

Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de unt puteti folosi margarina sau untura

2

daca aveti nuca macinata, in loc de rahat, puteti sa bateti cele doua albusuri cu 200 g zahar si adaugati 200 g nuca macinata si umpleti cornuletele cu cate o lingurita din acest amestec

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete cu frisca si fragi din dulceata