Am tot cautat pe internet o reteta de prajitura rapida cu iaurt si afine si am gasit ceea ce cautam la Sabina (in bucataria Sabinei). Este foarte aromata si merge foarte bine la micul dejun, langa un pahar cu lapte. Sper sa o incercati.
Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele.
Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand compozitia devine spumoasa, punem cate un ou si cate putin din iaurt treptat, apoi continuam mixarea.
Amestecam faina cu praful de copt, apoi le adaugam treptat in compozitia de unt si ou.
Punem jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
Presaram deasupra afine (eventual date prin faina inainte, ca sa se distribuie uniform, eu am uitat)
Turnam restul de compozitie si presaram din nou afine deasupra.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand prajitura e rumena deasupra.
O scoatem din tava si presaram zahar pudra deasupra. Bon appetit!
1
Puteti folosi orice fel de fructe de padure, chiar si struguri daca doriti sa inlocuiti afinele.