E delicioasa si zboara de pe farfurie in cateva minute.
Puneti toate ingredientele de aluat intr-un castron.Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp de 6-8 minute cu mainile infainate si adaugati faina dupa caz.
Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.Presarati faina pe masa de lucru si intindeti prima parte din aluat astfel incat sa obtineti o foaie de marimea tavii in care preparati prajitura.Asezati cu grija prima foaie de aluat in tava.
Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul si dati-le la la foc mediu.
Adaugati scortisoara, mixati continuu timp de 7-8 minute, luati compozitia de mere de pe foc.
Puneti umplutura de mere in tava de copt , peste prima foaie de aluat si nivelati-o cu ajutorul unei linguri.
Intindeti cea de-a doua foaie de aluat, apoi asezati-o peste umplutura de mere cat mai uniform.Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Dati prajitura cu mere in cuptorul incins timp de 40-50 de minute sau pana se rumeneste.Pofta buna.
1
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de cuptor dreptunghiulara.
2
Daca nu folositi unt puteti folosi hartie de copt ptr tapetat tava.
3
Puteti folosi ce fructe doriti.
4
Lasati-o sa se raceasca complet si pudrati-o cu zahar pudra.