Iubitul meu adora prajiturile cu mar, indiferent in ce forma. De la cea traditionala pana la cea mai sofisticata si de fiecare data cand il intreb ce ar vrea dulce raspunsul e "sa fie cu mar", asa ca am pus de o prajitura in care vedeta sa fie marul.
Facuta pe fuga, destul de economa insa buna!
Am curatat merele si le-am taiat in cuburi nu foarte mari. Pentru a nu se oxida le-am tinuat, pana cand blatul a fost gata, in apa in care am pus suc de lamaie si felii de lamaie.
Albusul cu praful de sare le-am batut spuma, apoi galbenusurile cu uleiul si zaharul si zaharul vanilat. Am turnat peste albus treptat spuma de galbenus, unde am pus cate putin faina in care am amestecat praful de copt.
Am pregatit tava si am aprins cuptorul pentru a fi incins.
Blatul rezultat l-am turnat in tava si apoi am pus merele.
Nu a durat prea mult si deja se simtea mirosul de mar in toata casa. In cuptorul meu procesul de coacere a durat destul de mult, cuptorul nu este foarte puternic.
Dupa ce e gata, se scoate din cuport, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
1
Merele pot fi caramelizate sau pot fi date prin scortisoara inainte de a fi puse in tava.
2
Se poate insiropa si acoperi cu frisca, delicios!