Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.
5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn, in final incorporam coaja de portocala.
7. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
Crema:
1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia.
2. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.
3. Inainte de a monta prajitura scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare.
Asamblare:
1. Insiropam prajitura, o taiem in patrate de 4-5 cm.
2. Punem crema intr-un pos si spritam deasupra fiecarui patrat.
3. Razuim 50 g ciocolata si punem putin pe motul de crema a fiecarui patrat.
4. Restul bucatelelor de ciocolata le infingem in crema.
S-aveti pofta!