Prajitura si atat......

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Oct 2016 | 3714 vizualizari

 

Aveam de facut o prajitura, habar nu aveam de care, dar sa fie prajitura gustoasa....si-am pornit de la niste ''firmituri'' scobite din guguloaiele pentru piersicute ( adica am facut si piersicute ) si de aici s-a conturat si prajitura mea

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 glbenusuri
  • 5 abusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 5 g praf de copt
  • Glazura sau partea de deasupra parajiturii
  • 350 g gem de piersici
  • 200 g ''firmituri'' dupa ce am scobit guguloaiele pentru piersici sau biscuiti dati la masina sau resturi de fursecuri
  • 130 g nuca taiata grosier
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura si atat......:

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3 albusuri. Frecam galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana ce acesta se topeste. Cele 5 albusuri cu un praf de sare le batem spuma tare. Adaugam peste galbenusuri faina cernuta si praful de copt, omogenizam apoi incorporam albusurile batute spuma tare, avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in tava tapetata si o dam la cuptorul preincalzit, cca 20 min ( eu am bronzat-o un pic, ca asa-i cand esti cu capul in nori ). Cat este la cuptor blatul, batem cele 3 albusuri cu un praf d esare, apoi adaugam si zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Intr-un castron punem firmiturile cu gemul si n uca, omogenizam, apoi adaugam bezeaua. Scoatem blatul de la cuptor si intindem uniform compozitia cu gem, nuca si bezea. Dam focul mic la cuptor si bagam tava la loc, cca 20 min sa se usuce partea de bezea. Se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura si atat......" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

31.10.2016, 14:34

mihaelar63 1

01.11.2016, 00:09

... si o frunza verde

anca_rm 1

01.11.2016, 14:29

vreau si piersici si din asta , tare buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiacchiere