Prajitura si atat......

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Oct 2016 | 3670 vizualizari

 

Aveam de facut o prajitura, habar nu aveam de care, dar sa fie prajitura gustoasa....si-am pornit de la niste ''firmituri'' scobite din guguloaiele pentru piersicute ( adica am facut si piersicute ) si de aici s-a conturat si prajitura mea

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 glbenusuri
  • 5 abusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 5 g praf de copt
  • Glazura sau partea de deasupra parajiturii
  • 350 g gem de piersici
  • 200 g ''firmituri'' dupa ce am scobit guguloaiele pentru piersici sau biscuiti dati la masina sau resturi de fursecuri
  • 130 g nuca taiata grosier
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura si atat......:

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3 albusuri. Frecam galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana ce acesta se topeste. Cele 5 albusuri cu un praf de sare le batem spuma tare. Adaugam peste galbenusuri faina cernuta si praful de copt, omogenizam apoi incorporam albusurile batute spuma tare, avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in tava tapetata si o dam la cuptorul preincalzit, cca 20 min ( eu am bronzat-o un pic, ca asa-i cand esti cu capul in nori ). Cat este la cuptor blatul, batem cele 3 albusuri cu un praf d esare, apoi adaugam si zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Intr-un castron punem firmiturile cu gemul si n uca, omogenizam, apoi adaugam bezeaua. Scoatem blatul de la cuptor si intindem uniform compozitia cu gem, nuca si bezea. Dam focul mic la cuptor si bagam tava la loc, cca 20 min sa se usuce partea de bezea. Se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura si atat......" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

31.10.2016, 14:34

mihaelar63 1

01.11.2016, 00:09

... si o frunza verde

anca_rm 1

01.11.2016, 14:29

vreau si piersici si din asta , tare buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir