Mai intai facem blatul.
Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.
Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.
se amesteca usor de jos in sus.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.
Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp pregatim sarlota:
Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.
Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.
Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.
Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.
Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..
Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.
Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).
Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .
Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.
Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.
Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.
Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.