Pregatim aluatul : I
ntr-un bol punem: untul,faina,nucile,zaharul,oul si 2 linguri de apa si mixam bine.apoi punem putin faina pe masa si framantam repejor completand cu faina daca mai este nevoie.
Invelim aluatul in folie si il bagam la frigider pt 30 min.Il scoatem peste 30 min si il intindem pe tava(22x27 cm) in care punem hartie de copt.
Il intepam cu o furculita peste tot si il bagam la cuptor pt aproximativ 30 min.
Cand e gata il scoatem pe un vas si il lasam 5 min sa se raceasca in timp ce pregatim glazura:
-intr-o cratita punem la untul la topit la foc mediu dupa care adaugam zaharul pudra si 2 linguri de apa,amestecam bine si il luam de pe foc.
Ungem prajitura cu glazura folosind o pensula sau un cutit lat.Lasam sa se intareasca 15 min iar apoi putem decora cu miez de nuca,jeleuri si biscuiti.
Pofta buna!