Am admirat aceasta prajitura la Miremirc, apoi am vazut ca au prestat-o Ruxy, Laura, Ancuta si mi-au intarit pofta, asa ca am indraznit sa o fac si eu, dar au fost tare nemultumiti baietii mei ca a iesit asa putina. Data viitoare dublez cantitatile, ca e tare buna!
Ruxy ne-a adus si la Satic, asa ca a fost testata.
Pentru blat: amestecam intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat.
lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu celelalte ingrediente pana devine spumos, apoi adaugam amestecul cu faina si incepem sa framantam cu mana pana se omogenizeaza bine toate.
Impartim aluatul in doua, il punem in folie si il dam la congelator aproximativ 10 minute.
Pentru umplutura: radem branza sarata(telemea) sau o sfaramam cu furculita si o amestecam cu branza dulce, adaugam zaharul si zaharul vanitat, esenta, ouale si omogenizam.
Scoatem aluatul din congelator, tapetam o tava de 26/36 cm cu hartie de copt si radem o parte din aluat pe razatoarea mare, direct in tava.
Nivelam usor cu mana, asezam crema de branza si radem cealalta parte de aluat deasupra.
Nivelam si dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.
Lasam sa se raceasca si portionam.
Este delicioasa!
1
Daca se foloseste branza dulce zemoasa, se poate adauga putin gris pentru a se ingrosa.
2
Pentru a se putea intinde bine crema de branza fara sa deranjam firimiturile blatului, se presara din loc in loc cate o lingura de crema, pe toata suprafata blatului si apoi se niveleaza cu lama unui cutit.