by Laura Sava
Aluat:
faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se adauga si restul ingredientelor. Vom obtine un aluat maleabil, pe care-l vom imparti in 2. Punem aluatul la congelator, cata vreme preparam crema.
Crema:
Branza se mixeaza cu zahar, oua si esenta. Daca branza este prea uscata se adauga putina smantana sau frisca lichida.
In tava (20/20 cm) bine unsa cu unt razuim pe razatoarea cu ochiuri mari una din bucatile de aluat. "Crliontii" de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.
Se pune crema de branza si se niveleaza.
Acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat data, de asemenea, prin razatoare.
Se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40 minute.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
1
aluatul va fi mai usor de dat pe razatoare daca va fi cat mai rece.