Prajitura Rudy

de Miha in Prajituri, 28 Feb 2010 | 5746 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 750 g. branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Aluat:

faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se adauga si restul ingredientelor. Vom obtine un aluat maleabil, pe care-l vom imparti in 2. Punem aluatul la congelator, cata vreme preparam crema.

Crema:

Branza se mixeaza cu zahar, oua si esenta. Daca branza este prea uscata se adauga putina smantana sau frisca lichida.

In tava (20/20 cm) bine unsa cu unt razuim pe razatoarea cu ochiuri mari una din bucatile de aluat. "Crliontii" de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Se pune crema de branza si se niveleaza.

Acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat data, de asemenea, prin razatoare.

Se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

aluatul va fi mai usor de dat pe razatoare daca va fi cat mai rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mona78 1

12.08.2011, 04:30

Nu-i nici o problema.Ma bucur ca ti-a placut....la fel si snickersul.Retetele sint postate prin 2004..Succes la gatit,ca tot ce faci iti iasa tare fain..ps..te urmaresc si pe blog.baffta!

Miha 1

12.08.2011, 15:43

Multumesc Mona!

DIANA B 1

12.08.2011, 16:00

Iote diavolita , mi-a scapat in februarie , da' mi-a aparut in cale azi ... tu m-ai lipseai chiar ca mor , bei am pus si ecran cu bariera de aia ... nush cum ii zice , la glucometru , da' n-are nici o sansa sa mai supravietuiasca si nici io

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan tigrat