O prajitura destul de greu de facut, dar foarte aratoasa si gustoasa. Va asigur ca veti impresiona pe toata lumea cu ea.
Prepararea blatului:
Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si faina. Tava de la aragas se infasoara in hartie de copt. Se coace aprox. 15 min. si hartia se desprinde usor cat timp este calda.
Se repata identic pentru al doilea blat care se coace separat.
Caramelul pentru blat:
Se caremelizeaza 200g de zahar(se pot pune cateva picaturi de otet pentru a nu se arde). Se ia de pe foc si se pun 50g de unt si o cescuta de apa. Se mesteca energic pentru a obtine un sirop gros.Acest sirop se pune pe blaturi
Crema:
Cela 4 galbenusuri se amesteca cu amidonul, cu zaharul si cu laptele. Se fierb, se racesc, iar cand amestecul este rece se adauga untul si esenta de vanilie
Asamblarea:
In tava in care am copt blaturile se pune un blat cu partea caramelizata in sus.O treime din crema, si asezam ordonat betele de naty.Adaugam inca o treime din crema(peste betele Naty) si al doilea blat cu partea caramelizata peste crema(in jos).Iar in final se pune ultimul strat de crema(peste al doilea blat) si se orneaza