Orez cu lapte

de farfuriavesela in Dulciuri, 5 Iun 2014 | 9679 vizualizari

 

Am preparat si eu, astazi, acest desert savuros si va invit sa il pregatiti si voi!!!

 

INGREDIENTE

  • 230 gr orez
  • 750 ml lapte gras
  • 60 gr zahar
  • praf de sare
  • 30 gr unt
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilinat
  • dulceata de capsune sau scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Spalam orezul in cateva ape si il lasam in apa calduta aprox 30 min, sa se hidrateze putin, astfel se va fierbe mai repede.

Punem laptele la fiert impreuna cu orezul si un praf de sare, amestecand sa nu se lipeasca.

Cand este aproape fiert adaugam zaharul, apoi coaja de lamaie, zaharul vanilinat si untul.

Servim cu scortisoara sau cu dulceata de capsuni

TIPS-URI

1

Cantitatea de orez si lapte o masurati mai usor cu o cana astfel: la o cana de orez puneti 3 cani de lapte, iar zaharul dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si caramel