Prajitura rasturnata cu mere

de diana_k in Prajituri, 2 Feb 2013 | 4696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de : 4-5 mere, scortisoara
  • pentru tapetat tava : 7 linguri zahar
  • pentru blat: 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 8 liguri faina,
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

 Incepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm.
Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se topeste tot zaharul.
Rotim cratita astfel incat zaharul sa tapeteze fundul dar si peretii vasului..... cam de 3-4 cm inaltime.
Merele se curata de coaja , se taie felii si se raspandesc pe fundul cratitei se presara scortisoara
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. La sfarsit incorporam si faina impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia peste mere si introducem la cuptor la 180 grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

02.02.2013, 23:08

Foarte buna. Pe repede inainte fac destul de des.

mamaieelena 1

03.02.2013, 00:13

place

DIANA B 1

03.02.2013, 10:25

Tot ce-i ,,rasturnat" , e buuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]