Blat :
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Rasturnam galbenusurile peste albusuri si amestecam bine, adaugand putin cate putin faina, praful de copt si cacao.
Luam o tava tapetata cu hartie de copt turnam amestecul, intindem bine si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 minute la foc mic .
In acest mod continuam si cu blatul 2 , doar ca nu adaugam si cacao , punem doar esenta de rom .
Crema cu nuca de cocos :
Mixam bine frisca, adaugam untul sau margarina si ciocolata data pe razatoare.
Crema de ciocolata :
Ciocolata o topim pe baie de aburi si mixam impreuna cu frisca .
Glazura de ciocolata :
Punem plicul in apa calda si lasam pana devine lichida .
Scoatem blatul cu cacao din cuptor , lasam putin sa se raceasca si ungem bine cu crema de cocos ; Adaugam si blatul cu rom peste , ungem cu crema de ciocolata .
Decoram frumos cu glazura , adaugam si bobitele colorate .
Se poate orna si cu frisca la tub!