Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 13 Iul 2019 | 3735 vizualizari

 

O prajitura pufoasa cu banane caramelizate
Meniu Copii

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • ½ cana ulei
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 3 banane mari
  • 6 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate:

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca, iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.

Se pune zaharul la topit in tigaia de fonta. Dupa de s-a caramelizat zaharul, se adauga bananele taiate rondele si se toarna aluatul deasupra.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp  de 30-40 de minute.

Dupa ce se coace prajitura, se rastoarna imediat pe platoul de servire.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu frunzulite de menta.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Preferabil ca bananele sa fie mai necoapte ca sa se pastreze intregi la caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui si ciolan afumat