Am facut un blat ca de tort: Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esentele, uleiul am mixat si spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet si cacaoa. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Perele le-am curatat de coaja, le-am taiat bucati mai mari si le-am pus in compozitie, pe urma am dat tava la cuptor pentru aprox. 45 min. Facem testul cu scobitoarea.
Crema de lamaie: Punem laptele intr-un bol, turnam praful din plic si zaharul, mixam bine pana se formeaza crema.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 2, am insiropat bine blatul pe ambele parti din interior. Pe o farfurie prima data am pus partea de sus, am pus crema, eu am mai lasat un picut si pentru a pune deasupra un strat foarte subtire, apoi partea cealalata de blat in care se vad si perele, am mai insiropat blatul si pe urma am ornat dupa preferinte. Eu am pus niste cirese cumparate din magazin :D
Rapid si gustos!!!
1
Am preferat sa il fac simplu pentru dimineata, preferam cafeluta cu mai putin zahar, iar acest desert rapid e numai bun :D