Pentru ca se apropie weekendul, si afara este asa de frumos incat nu-ti vine sa stai in casa (mai ales la gatit :P) m-am gandit sa va ofer o prajitura rapida si foarte gustoasa.
Reteta o am de la mama mea draga, ea ma rasfata mereu cu prajiturica asta cand eram la casa ei, si acum o mai face din cand in cand si e la fel de buna. De data aceasta am incercat-o eu, si v-o aduc cu mare drag!
Ingrediente blat
Umplutura
Cel mai bine sa pregatiti toate ingredientele inainte, pentru ca prajitura se face repede, si sa nu pierdeti prea mult timp pentru a cauta ingredientele necesare.
Pregatim ciresele...aceste minuni colorate si extrem de buuune. Le spalam, scoatem samburii si le rupem in jumatati, lasam deoparte, si incercam sa nu ne atingem de ele...ca ramanem fara umplutura :)
Branza de vaci se amesteca cu oul si zaharul, nu trebuie mixerul, cu mana/lingura e suficient.
Intr-un vas incapator spargem ouale si le batem putin cu telul, adaugam sarea si amestecam. Punem cele 10 linguri de zahar si mixam cu telul 2-3 minute pana cand compozitia face putin spuma.
Incalzim 4 linguri de lapte, si punem lingurita de bicarbonat. Atentie, laptele nu trebuie sa fie fierbinte, ca sa nu stingem bicarbonatul de tot :P. Punem in compozite laptele incalzit si restul de lapte, adaugam uleiul si amestecam.Separat amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o punem in compozitie. Amestecam usor cu telul pana la omogenizare.
Pregatim o tava de 25/35 cu hartie de copt, si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Turnam in tava 2/3 din compozitie. Punem branza din loc in loc, apoi cirese din loc in loc, asa incat sa acoperim uniform suprafata blatului. In compozitia ramasa punem o lingura de cacao, sau daca vi se pare prea gros aluatul, puneti doar jumatate. Turnam compozitia cu cacao in tava, si dam la cuptor.
Coacem prajiturica pentru 30-35 de minute. Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea. Daca iese curata, e gata...siti voi! ;)Asteptam sa se raceasca complet, dupa care o portionam dupa preferinta. In bucati cat mai mari e cat mai bine. Se poate presara zahar pudra deasupra, dar eu n-am mai pus, pentru ca nu ne plac dulciurile foooaaarte dulci :))))Toti care au gustat din ea au spus ca e foarte buna, si credeti-ma ca n-au fost putini! Daca mai adaugam ca e si foarte 'rapida', merita facuta!
Pofta buna!