Reteta este din carticica de la Lidl. Puteam sa adaug si zeama si coaja rasa de lamaie, dar eu nu am pus pentru ca nu prea le agreez. Zeama se pune cand se pune si esenta de rom, iar coaja rasa se pune o data cu faina.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Bananele se decojesc, se zdrobesc si se amesteca cu esenta de rom.
Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Dupa aceea, se adauga bananele cu esenta de rom.
Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de banane. Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand prajitura devine aurie. Apoi se lasa la racit.
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se toarna intr-o punga, se lasa la racit, apoi se orneaza prajitura, dupa preferinta. Optional, se orneaza cu banane deshidratate.
Pofta buna!
1
Se pot adauga si zeama si coaja rasa de la o lamaie.