Prajitura cu dovleac

de divainbucatarie in Prajituri, 22 Noi 2010 | 8912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 20 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1 pachet de margarina
  • 3 linguri de smantana
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti.

Amestecam intr-un vas ingradientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie. Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Teo 1

22.11.2010, 20:49

prajitura cea mai iefina si mai gustoasa !ce bine arata !

Laly 1

22.11.2010, 22:47

Vreau si eu o feliuta

divainbucatarie 1

23.11.2010, 10:11

MULTUMESC TEO! LALY, CU MARE DRAG ITI TRIMIT O FELIUTA!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"