Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 7 Oct 2012 | 27678 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt 2 foi:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Crema:

  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 1 ciocolata cu lapte(100gr)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 500 ml lapte

Glazura:

  • 3-4 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata:

Foi:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer.

Albusurile se bat spuma cu sarea.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si galbenusurile si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi. Foile se coc pe rand la cuptor cca 15 min fiecare pana se rumenesc frumos.

Foile le umplem cu crema:

Crema se face conform instructiunilor de pe plic iar apoi se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste bine.

Glazura:

Intr-o craticioara punem laptele peste care adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata. daca glazura e prea groasa se mai adauga putin lapte.

Se intinde bine peste prajitura si cu o furculita se fac formele.

Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan aromat, cu glazura de lamaie