Prajitura pufoasa cu cirese

de cristeena20 in Prajituri, 17 Iun 2013 | 79775 vizualizari

 

Aceasta reteta este preferata mea. Se face foarte repede si este atat de pufoasa si buna. Putem folosi si alte tipuri de fructe: prune, visine, caise,etc.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 gr faina
  • 12 linguri ulei
  • 300 gr zahar
  • 2 vanilii
  • coaja de lamaie
  • 225 ml lapte
  • 2 prafuri de copt
  • cirese (sau alte fructe)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu cirese:

- Spalam ciresele si le scoatem samburii , apoi le presaram cu zahar.

- Batem ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si uleiul. Mixam cca 5 minute pana isi dubleaza volumul si devine albicios. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot jumatate, amestecand bine. Repetam cu restul de lapte si faina. 

- Pregatim tava cu unt si faina si turnam compozitia in ea, apoi deasupra presaram fructele. Cum nu intra foarte usor in aluat, le putem impinge putin cu o lingura.

- Se dau la cuptor incins pana se coace bine, facand testul scobitorii.

- Se serveste pudrata cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese