Prajitura pufoasa cu caise

de alilianaa in Prajituri, 14 Ian 2014 | 16559 vizualizari

 

Cand ti-e pofta de ceva dulce, te folosesti de ce ai prin casa si ceva-ceva iese..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • razatura de lamaie
  • cca 250 g caise despicate congelate
  • zahar vanilat
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu caise:

Pentru inceput scoatem caisele in congelator. Le lasam de dezghetat impreuna cu zahar pudra. 

Separa ouale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si  zahar pus lingura cu lingura pana ajunge la o bezea. Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le albusurilor. Mixeaza. Scoate telurile si adauga partea uscata ( faina, amidon, praf de copt) lingura cu lingura. Amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Adauga razatura de lamaie si un praf de zahar vanilat. Pregateste o tava dreptunghiulara ( tapeteaza cu unt si foaie de copt) pune compozitia, adauga caisele uniform in compozitie si pune-o la copt pentru 30-40 minute. Incerci cu scobitoarea daca este copt. Se scoate si se pune la rece. 

Se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu caise