Blat:
Crema:
Decor:
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma cu un praf de sare,pe rand se adauga uleiul, zaharul, zeama din compotul de ananas,galbenusurile, praful de copt stins in otet si se mixaza bine,apoi adaugam ananasul din compot scurs bine si kiwi taiat cuburi si cu o paleta amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt pentru 30 de minute la 180 de grade.
Crema: Se pune laptele la fiert. Intr-un bol mixam zaharul vanilat, amidonul si galbenusurile bine, apoi turnam peste laptele fiert si amestecam continuu sa nu formeze cocolase, apoi punem esentele.
Cand blatul s-a copt lasam sa se raceasca in tava. Cand s-a racit il taiem in mijloc de doua ori ca sa obtinem 3 blaturi. Primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu zeama din compot , apoi adaugam jumatate din crema ,facem la fel si cu al doilea blat, cand am ajuns la al treilea blat, insiropam iarasi cu zeama din compot si ornam cu frisca, ananas si kiwi. Dam la rece pentru 2h.
Pofta buna!