Prajitura pufoasa

de gaby_gabytza in Prajituri, 23 Noi 2012 | 5233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • umplutura
  • 3 linguri dulceata de caise
  • 800 ml frisca
  • sirop
  • 5 linguri apa
  • esenta de vaniie
  • 1 lingurita zahar
  • decor
  • bomboane de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat gabenusurile amestecate cu ulei. Adaugam peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amestecam compozitia. In tava tapetata cu hartie de copt rasturnam compozitia pregatita si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce am scos prajitura de la cuptor o lasam sa se raceasca si o taiem in doua pe lungime.

Asezam pe un platou prima bucata din blat o insiropam si o ungem cu un rand de frisca amestecata cu dulceata de caise, asezam a doua bucata de blat deasupra si ungem cu restul de frisca dupa care deasupra presaram cateva bomboane de zahar.

Dam la rece cateva ore dupa care putem servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie