by gaby au iesit delicioase
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa
Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam
100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute.
Ungem o tava cu unt si cu o lingura sau un posh punem gramajoare cu distante intre ele.
Dam tava la cuptor si lasam la foc iute 5 minute apoi la foc mic 16-20 minute, apoi le lasam sa se raceasca
Caramelizam intr-un vas cele 50 g zahar, adaugam nuca macinata si omogenizam. Rasturnam intr-un strat subtire pe hartia de copt, cand s-a racit o batem intr-o punga cu ciocanul de carne.
Mixam frisca cu smantana pana s-a intarit usor, apoi adaugam nuca caramelizata si mixam pana se intareste bine,
Lipim cate 4 bucati cu crema si ornam cu frisca ramasa
1
nu au iesit asa frumoase ca ale ei dar au fost foarte bune