Am descoperit-o intamplator si nu pot sa va spun cat de buna este.Este cu crema de vanilie,budinca mai bine zis.
Cuptorul se preincalzeste la 220°C.
1. Aluatul:
Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga si cele 5 oua si praful de copt.
Compozitia de aluat se si mixeaza ,daca este cazul.
Eu am ales o forma rotunda de tort.
Se imparte compozitia de aluat in doua parti egale.
Prima jumatate se intinde pe toata forma unsa cu unt si se da la cuptor pentru circa 25-30 de minute pana se coace si primeste o culoare aurie.
Cand este gata ,se lasa la racit 10 minute ,se pune pe un platou,forma se spala,se usuca bine ,se unge din nou cu unt si se adauga a doua compozitie de aluat la cuptor.Se repeta procedura.
2.Umplutura:
Se adauga laptele ,700 ml si zaharul intr-o oala si se pune la foc mic,la fiert.
Se amesteca intr-una.
Praful de budinca de vanilie,125ml lapte si faina se amesteca bine .
Apoi se adauga in laptele cu zahar.
Se adauga si galbenusul de ou.
Se amesteca intr-una pana se formeaza budinca.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se adauga si untul si se omogenizeaza compozitia cat mai bine.
Cand este gata,se lasa la racit cel putin 5 ore se indeparteaza peretii formei cu grija si se transfera prajitura de pe forma pe un platou.
Se orneaza cu zahar pudra si cu ciocolata.
Pofta buna!
1
A se urma pasii exact,reusita garantata.