Reteta Merisorului m-a inspirat cel mai tare.
Se bat albusurile cu putina sare si zeama de lamiae pana se intaresc. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si treptat apa. Galbenusurile se adauga pe rand amestecandu-se usor cu ajutorul unui tel . Urmeaza nuca macinata , faina, praful de copt si coaja rasa de la lamiae.
Se imparte compozitia in trei si se coc pe rand in tava tapetata. Dimensiunea tavii : 20x30 cm. Atentie, foile nu se vor pastra una peste alta, caci se pot lipi.
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si laptele cate putin,sarea si punem pe foc amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Cand a clocotit de cateva ori si s-a inchegat budinca, punem coaja rasa de lamiae si untul moale tinut la temperatura camerei. Lasam la racit si adaugam albusurile batute spuma cu doua pliculete de zahar vanilat.
Pentru caramel, ardem cate 3 linguri de zahar pentru fiecare foaie. Cand s-a topit complet, se toarna peste toata suprafata blatului.
Asamblarea : Se aseaza alternative o foaie , 1/3 din crema, a doua foaie, 1/3 din crema, ultima foaie si restul de crema.
Eu am decorat cu bombonele din martipan.
Se lasa la frigider pana a doua zi si se portioneaza.