Prajitura "Petre Roman"

de Ela68 in Prajituri, 13 Dec 2012 | 58542 vizualizari

 

Reteta Merisorului m-a inspirat cel mai tare.

 

INGREDIENTE

  • Foile ( 3 buc ):
  • 6 oua
  • 130 gr faina
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri nuci macinate
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 9 linguri zahar (cate 3 pentru fiecare foaie)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 100 gr faina faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • sare
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Se bat albusurile cu putina sare si zeama de lamiae pana se intaresc. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si treptat apa. Galbenusurile se adauga pe rand amestecandu-se usor cu ajutorul unui tel . Urmeaza nuca macinata , faina, praful de copt si coaja rasa de la lamiae.

Se imparte compozitia in trei si se coc pe rand in tava tapetata. Dimensiunea tavii : 20x30 cm. Atentie, foile nu se vor pastra una peste alta, caci se pot lipi.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si laptele  cate putin,sarea si punem pe foc amestecand cu un tel  sa nu se faca cocoloase. Cand a clocotit de cateva ori si s-a inchegat  budinca, punem coaja rasa de lamiae si untul moale tinut la temperatura  camerei.  Lasam la racit si adaugam albusurile batute spuma cu doua pliculete de zahar vanilat.

Pentru caramel, ardem cate 3 linguri de zahar pentru fiecare foaie. Cand s-a topit complet, se toarna peste toata suprafata blatului.

Asamblarea : Se aseaza alternative o foaie , 1/3 din crema, a doua  foaie, 1/3 din crema, ultima foaie si restul de crema.

Eu am decorat cu bombonele din martipan.

Se lasa la frigider pana a doua zi si se portioneaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si nuca de cocos