A apărut dovleacul prin hipermarketuri și m-am gândit să vă tentez cu o prăjitură pe care am pregătit-o în urmă cu ceva vreme. A fost delicioasă!
Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava de copt, il gauresti cu furculita si-l dai la rece.
Intre timp dai pe razatoare dovleacul iar apoi il mixezi pana obtii un piure fin.
Amesteci zaharul, frisca, ouale si faina si apoi adaugi piureul de dovleac. Torni umplutura peste aluatul deja intins in tava. Introduci tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se serveste.