Prajitura "Ora 12"

de madi_marin in Prajituri, 15 Noi 2010 | 33859 vizualizari

 

Reteta de blat este by Bitza ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 50 g cacao Dr. Oetker
  • 10 linguri faina
  • Glazura:
  • 240 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Ornat :
  • 300 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ora 12":

Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si  se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.

Sirop: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa se dizolve caramelul complet. Se da deoparte de pe foc, apoi se adauga mierea si esenta de rom. Se lasa la racit.

Glazura : se rupe ciocolata in bucatele care se pun impreuna cu untul intr-un vas pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topesc complet si ciocolata si untul.

Blatul racit se taie in 12 bucati care se insiropeaza din abundenta. Pe fiecare se toarna apoi glazura si se lasa sa se intareasca un pic. Se pun moturi de frisca si se presara ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ora 12"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete dulci