Hei, hei..hei-rup! Dupa ce toata lumea buna a blogosferei culinare a facut aceasta minune de prajiturica, iaca si Albinutza a sosit cu prajiturica Noire. Cam printre ultimii, dar "Zumm-zumm, niciodata nu-i prea tarziu!"
Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult soare, putintica racoare deci,...Miruna dormea, sotul baiguia ceva prin casa.....neinteresant cred :P, iar cainele meu, dragutul de Ozzy sforaia intr-un colt de fotoliu. Aaaa, dar nu asta va intereseaza..am inteles.
Deci... Am luat biscutii de cacao si i-am sfaramat, obtinind o pudra de biscuitei. Daca aveti robot folositi-l cu inceredere, dar daca nu aveti sau e stricat ca al meu (ai auzit R. ??? e stricat!) puneti biscuitii intr-o punga si treceti de cateva ori cu sucitorul peste ei. Rezultatul e identic. Asa pudra de biscuitei obtinuta o amestecati cu 75 gr unt topit putin. Amestecati bine si puneti totul intr-o tava de chec tapetata cu folie pentru alimente. Dati apoi la rece si asteptati.
Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml frisca lichida. Restul de frisca, adica celelalte 200 ml le-am mixat bine de tot. Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece, cat sa devina spongioasa, dupa care am topit-o pe baie de aburi si am adaugat-o in ciocolata impreuna cu 2 linguri de coniac. Crema de ciocolata am amestecat-o cu restul de 75 gr unt si, la urma, cu frisca bine mixata. Am pus un strat serios peste amestecul de biscuiti si am predat totul frigiderului pana a doua zi. Timpul de asteptare e mare si e foarte greu. Va marturisesc ca dupa 5 ore, deja am taiat o bucatica, e drept ca foarte mica :P. Dar nu puteam sa pun geana pe geana stiind ce abandonasem la rece :)).
A doua zi, de dimineata am topit 50 gr ciocolata cu 50 ml lapte, am turnat-o asa fierbintica peste prajitura, am aruncat niste fulgi de cocos....am mai lasat-o putin la racorit....Vai!! e grea tare asteptarea asta...nu mai are rost sa va explic eu senzatia de cioco-dulce-minunatie de prajitura Noire. O stiti cu totii, nu?
Pofta buna!