Prajitura "Nicoleta"

de Gergiana S in Prajituri, 26 Ian 2014 | 28758 vizualizari

 

O prajitura dulce,dulce, cu nuca de cocos si buna,buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 8 albusuri
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 300 gr zahar (asa cere reteta eu am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • Pt crema
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar(la fel am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 200 gr unt/ margarina la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 4 lg faina
  • Pt ornat
  • nuca de cocos
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nicoleta":

Pregatim foile astfel:

Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.

Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna jumatate din compzitie si se da la cuptorul incins pentru cca.10 minute.

Intre timp pregatim crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si apoi se adauga treptat laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana ce incepe sa se lege.Se trage de pe foc si dupa ce s-a mai racorit putin se adauga esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.

Se aseaza o foaie de prajitura si se pune cam 3 sferturi din crema.Se aseaza si cea de-a doua foaie si restul de crema.Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.

Se da la rece pentru  una- doua ore inainte de servre.

TIPS-URI

1

e bine ca toare ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nicoleta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de vanilie