Prajitura "Nicoleta"

de Gergiana S in Prajituri, 26 Ian 2014 | 28142 vizualizari

 

O prajitura dulce,dulce, cu nuca de cocos si buna,buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 8 albusuri
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 300 gr zahar (asa cere reteta eu am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • Pt crema
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar(la fel am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 200 gr unt/ margarina la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 4 lg faina
  • Pt ornat
  • nuca de cocos
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nicoleta":

Pregatim foile astfel:

Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.

Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna jumatate din compzitie si se da la cuptorul incins pentru cca.10 minute.

Intre timp pregatim crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si apoi se adauga treptat laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana ce incepe sa se lege.Se trage de pe foc si dupa ce s-a mai racorit putin se adauga esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.

Se aseaza o foaie de prajitura si se pune cam 3 sferturi din crema.Se aseaza si cea de-a doua foaie si restul de crema.Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.

Se da la rece pentru  una- doua ore inainte de servre.

TIPS-URI

1

e bine ca toare ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nicoleta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

27.01.2014, 13:46

biig like! o pufosenie delicioasa!

Merisor 1

27.01.2014, 14:20

Super!

MIUTA 1

27.01.2014, 19:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minieclere