Prajitura nemteasca

de Giana in Prajituri, 9 Oct 2013 | 7619 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 3 oua
  • 1 pahar zahar (am masurat cu pahar de 200 ml)
  • 70 ml lapte
  • 70 ml iaurt
  • 70 ml ulei
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Pentru crema:

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt

Zahar pudra pt ornat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura nemteasca:

Mai intai pregatim crema:

Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga untul, vanilia si se mixeaza timp de 3 minute. Daca vi se pare crema prea groasa mai puteti adauga putin lapte. Se lasa crema la racit.

Pentru chec:

Se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam uleiul, laptele si iaurtul si amestecam usor. Adaugam faina, praful de copt, esenta si omogenizam bine.

Compozitia obtinuta o varsam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm); lovim tava de cateva ori de blatul mesei pentru a nu ramane bule de aer in aluat. Introducem tava in cuptorul incins la 190 grade C si coacem checul timp de 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este copt scoatem tava din cuptor si rasturnam checul peste un prosop. Dupa ce s-a racit checul, taiem checul cu un cutit lung si il impartim in doua blaturi.

Amestecam crema si o intindem peste unul din blaturi, cel de-al doilea blat il punem deasupra cremei si-l ornam deasupra cu zahar pudra (eu am pus nuca de cocos si fistic).

Prajitura se serveste dupa ce e tinuta in frigider 2-3 ore. (E buna si calda, daca nu mai aveti rabdare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura nemteasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu struguri