Prajitura nemteasca

de Giana in Prajituri, 9 Oct 2013 | 7443 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 3 oua
  • 1 pahar zahar (am masurat cu pahar de 200 ml)
  • 70 ml lapte
  • 70 ml iaurt
  • 70 ml ulei
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Pentru crema:

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt

Zahar pudra pt ornat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura nemteasca:

Mai intai pregatim crema:

Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga untul, vanilia si se mixeaza timp de 3 minute. Daca vi se pare crema prea groasa mai puteti adauga putin lapte. Se lasa crema la racit.

Pentru chec:

Se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam uleiul, laptele si iaurtul si amestecam usor. Adaugam faina, praful de copt, esenta si omogenizam bine.

Compozitia obtinuta o varsam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm); lovim tava de cateva ori de blatul mesei pentru a nu ramane bule de aer in aluat. Introducem tava in cuptorul incins la 190 grade C si coacem checul timp de 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este copt scoatem tava din cuptor si rasturnam checul peste un prosop. Dupa ce s-a racit checul, taiem checul cu un cutit lung si il impartim in doua blaturi.

Amestecam crema si o intindem peste unul din blaturi, cel de-al doilea blat il punem deasupra cremei si-l ornam deasupra cu zahar pudra (eu am pus nuca de cocos si fistic).

Prajitura se serveste dupa ce e tinuta in frigider 2-3 ore. (E buna si calda, daca nu mai aveti rabdare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura nemteasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Giana 1

10.10.2013, 11:50

Va multumesc frumos!

mirela0911 1

10.10.2013, 12:51

La multi ani frumosi si fericiti! praji arata tare bine!

Giana 1

10.10.2013, 14:03

Multumesc mult mult, si pt prajitura si pt urari.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao