Prajitura "Monica"

de Bucataras Monica in Prajituri, 2 Sep 2012 | 7381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 varf cutit de praf de copt
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 compot caise
  • 1 pachet spuma frisca sau putina smantana batuta cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Monica":

Se  bat albusurile spuma impreuna cu zaharul,se adauga apoi galbenusurile,apa,uleiul iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt!! Intr-o tava de chec/cozonac se pune hartie pergamentata apoi se adauga aluatul! Se lasa la cuptor in jur de 20-25 minute la o temperatura de 180 grade. Dupa ce am scos-o de la cuptor o lasam la racit si o sectionam in 3 felii asemenea unui blat de tort.Apoi se procedeaza ca la tort...se inmoaie fiecare strat ,sa aduga frisca sau smantana si cateva bucatele de caise!

Este foarte simplu...asemenea unui tort dar mai mic...cu alte secrete!

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte simpla,usor de facut,nu este costisitoare si nici nu ia mult timp!!

2

Aceasta reteta a fost facuta de mine de aceea i-am dat numele meu! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Monica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]