Prajitura Minty Blanc

de La Ancuta in Prajituri, 15 Iun 2011 | 9818 vizualizari

 

M-a obsedat prajitura aceasta de cand am vazut-o pe blogul Licutei, apoi a urmat o avalansa de ispite :)). Eu am ales insa o varianta mai putin neagra (dar o voi incerca si pe cea neagra :D). Am ales menta pentru ca musafirii mei sunt mari iubitori de menta (prin musafiri a se intelge: nasul nostru :))) Pot doar sa va spun ca este foarte fina, buna si racoroasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr unt
  • 200 gr biscuiti
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 linguri sirop de menta
  • 1 lingura zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata alba
  • 50 gr frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minty Blanc:

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem compozitia in tava si o prasam cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.

Pentru crema:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece timp de 5-10 minute.

Punem la foc mic 50 ml frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati.. Lasam sa se topeasca apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.

Dizolvam gelatina pe baie de abur si o adaugam peste ciocolata topita. Adaugam
apoi restul de unt si zaharul pudra si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam siropul de menta si amestecam.

Mixam cei 200 de ml de frisca ramasa apoi o incorporam in amestecul de ciocolata cu menta.

Punem crema peste biscuiti si dam la frigider cateva ore. Dupa ce s-a intarit bine crema, rasturnam pe un platou si desprindem usor folia alimentara.

Pentru glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca, la foc mic si lasam putin sa se racoreasca. Ornam prajitura cu glazura usor racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Minty Blanc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone