Prajitura Maria-Elena

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 17029 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Burdulea56........

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 250 g nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 2 pachete de unt 65 % grasime
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Maria-Elena:

Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 28/40 cm, se intinde compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Blatul 2: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Apoi adaugam nuca macinata,praful de copt si faina,omogenizam.Coacem blatul in aceiasi tava ca si blatul 1 urmand aceiasi procedura.

Crema: Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele se amesteca si apoi se pun pe foc ,amestacand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. In doua castrone, punem cate un pachet de unt la temperatura camerei. Frecam untul sa devina spuma,apoi adaugam 2 linguri de cacao si jumatate din crema fiarta, omogenizam. Restul de crema fiarta si racita il amestecam cu al doilea pachet de unt.

Asamblare: Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara, asezam blatul 1 peste care intindem crema de cacao, apoi blatul 2 si crema alba, peste care radem ciocolata.Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema Alba