Prajitura malai

de cristina1985 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 21189 vizualizari

 

Se poate face simpla sau cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 500 g malai
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari (sau 5 mici)
  • 1/2 cana ulei (cana de 250-300 ml)
  • sare (un varf de cutit)
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 lingurita esenta portocale (sau ce preferati)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura malai:

Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma.

Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de portocale si uleiul.

Apoi se torna in ploaie malaiul si se amesteca usor, de jos in sus (ca sa nu se lase compozitia).

Se toarna compozitia intr-o tava (de 24x26cm ) unsa cu ulei, pentru 1 ora sau pana este gata (eu am tinut-o 1 ora si 30 minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cristina1985 1

19.05.2017, 19:47

Da,pentru ca aluatul are praf de copt

DeliaVlad 1

30.05.2017, 23:53

la ce temperatura se coace?

cristina1985 1

31.05.2017, 13:42

Nu stiu la ce temperatura se coace pentru ca eu am cuptor vechi.Se da focul la minim.Oricum, dupa 20 de minute se tot verifica prin geam.Sa nu deschideti cuptorul mai repede!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tunel cu branza si visine