Melci cu nuca si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 13 Mar 2016 | 6042 vizualizari

 

Am pregatit acesti melcisori in loc de mucenici si au iesit deliciosi, doar ca am facut cam putini. Data viitoare o sa repar greseala! :D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 3 lg ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt Green Sugar
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 80 g unt
  • 2 lg scortisoara
  • 3-4 lg nuca macinata
  • 3 lg Green Sugar (sau cat doriti de dulce)
  • 1 ou + 2 lg lapte pentru uns

Pt. insiropat:

  • 80 g Green Sugar pudra
  • 50 ml lapte fierbinte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si scortisoara:

Aluatul: Se prepara maiaua din cca 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa sa dospeasca. 

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul, oul batut iar apoi se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor si se toarna cate putin peste faina, amestecand toate ingredientele pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.

Se intinde in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 3-4 mm.

Umplutura: Se topeste untul. Cu ajutorul unei pensule se unge aluatul peste tot cu unt, apoi se presara scortisoara, nuca macinata si Green Sugar. Se ruleaza strans apoi se taie rulouri cu o latime de cca 5 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 30 de minute. Se ung rulourile cu oul batut cu lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor si se lasa putin sa se raceasca.

Siropul: Se prepara siropul din laptele fierbinte si zaharul pudra (am macinat Green Sugar granule), amestecand bine. Cu ajutorul unei linguri, se toarna din sirop peste fiecare melcisor, apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna sa aveti!

TIPS-URI

1

In functie de cat de dulce preferati, puteti adauga mai mult zahar in umplutura.

2

Green Sugar-ul se poate inlocui cu zahar normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de melci cu nuca - Desert gustos si aromat