Am pregatit acesti melcisori in loc de mucenici si au iesit deliciosi, doar ca am facut cam putini. Data viitoare o sa repar greseala! :D
Pt. blat:
Pt. umplutura:
Pt. insiropat:
Aluatul: Se prepara maiaua din cca 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa sa dospeasca.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul, oul batut iar apoi se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor si se toarna cate putin peste faina, amestecand toate ingredientele pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.
Se intinde in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 3-4 mm.
Umplutura: Se topeste untul. Cu ajutorul unei pensule se unge aluatul peste tot cu unt, apoi se presara scortisoara, nuca macinata si Green Sugar. Se ruleaza strans apoi se taie rulouri cu o latime de cca 5 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 30 de minute. Se ung rulourile cu oul batut cu lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor si se lasa putin sa se raceasca.
Siropul: Se prepara siropul din laptele fierbinte si zaharul pudra (am macinat Green Sugar granule), amestecand bine. Cu ajutorul unei linguri, se toarna din sirop peste fiecare melcisor, apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste cu mare pofta.
Pofta buna sa aveti!
1
In functie de cat de dulce preferati, puteti adauga mai mult zahar in umplutura.
2
Green Sugar-ul se poate inlocui cu zahar normal.