Prăjitură magică : o singură preparatie și 3 straturi diferite
Toata magia o face cuptorul. La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.
Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul.
Separați albusurile si galbenusurile.
Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Se toarnă în această ordine; untul topit, cacao, făina și laptele. Amestecați bine cu mixerul.
Bateti albusurile spuma cu sarea si le adaugatile in 3 transe compozitiei dinainte amestecand de sus in jos. Nu amestecati tare, lasati sa se vada albusul.
Turnati jumatate de compozitie intr-o tava rotunda (22-24 cm) tapetata cu putin unt si cu hartie de copt.Presarati nucile si acoperiti cu restul compozitiei.
Coaceti la cuptor (preincalzit) la 150 grade timp de 50-60 minute pana cand s-a copt bine deasupra.
1
La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.
2
video pentru incorporarea albusurilor - http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/recette-du-gateau-magique-coco-framboise.html