Mincarea preferata a fetitelor mele si a sotului ,bineinteles daca ii mai ramine si lui :)
Intr-un vas mai maricel punem 3 linguri mari de faina, 3 linguri mari de ulei, 1 lingura mare de zahar, 1 lingurita mica de sare, le amestecam bine si adaugam 1 pahar de apa clocotinda. Amestecam pana obtinem o masa omogena. Lasam sa se racoreasca. Cand s-a racorit adaugam 3 galbenusuri de ou, 1,5 lingurita mica de drojdie uscata, 4 pahare de faina si 1 pahar de apa calduta. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un aluat moale si lipicios. Acoperim vasul si lasam aluatul la caldut pe 30 minute.
Pregatim un vas micut cu ulei, ca sa inmuiem mainile innainte de a lucra cu aluatul.
Facem cate o bila din aluat, o asezam pe masa bine unsa cu ulei, le apasam putin cu mana si ii facem o gaura la mijloc. Covrigeii ii lasam sa creasca pe masa 10 minute, dupa care incepem sa-i coacem intr-o tigaie cu mult ulei bine incins. Ii coacem pana devin rumeni.
Din acest aluat puteti face si pateuri, carnaciori in aluat, pizza