Pentru Mos Craciun am pregatite lumanarele acrisoare dar tare bune!!!
Pregătim blatul
Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul. Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilinat. Apoi punem mixerul deoparte şi cu o paletă sau lingură amestecăm în spumă adăugând treptat şi făina. Mişcări uşoare de jos în sus pentru a nu distruge pufoşenia cremei.
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi la foc moderat coacem aluatul. Timp de coacere 30 de minute. Facem proba cu scobitoarea.
Lăsăm blatul să se răcească apoi o decupăm cu un pahar mai mic sau cu o lingură de îngheţată, adică cupă.
Folosiţi ce dimensiune doriţi voi pentru a avea lumânărele frumoase.
Pregătirea cremei
Fierbem laptele cu făina şi apoi o lăsăm să se răcească complet.Frecăm untul cu zahărul şi coaja de la o lămâie. Adăugăm pasta de lapte răcită peste unt şi mai adăugăm treptat o lingură de zeamă lămâie.
Montăm lumânărele
Ungem fiecare disc cu cremă. Câte discuri vreţi voi. Eu am folosi în medie 3 discuri.Turnăm peste fiecare lumânare glazură albă. Eu am folosit glazură dr.Oetker cu gust de lămâie. Deasupra punem flacăra lumânării, câte-o jumătatede smochină în care punem o jumătate de arahidă.
Punem lumânărele la rece şi în câteva ore sunt bune de servit.
1
o portie- 7-8 lumanari