Prajitura Lenesului

de cook_and_smile in Prajituri, 26 Mar 2014 | 20209 vizualizari

 

Daca esti in criza de timp , ti-o recomand cu caldura. :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri gris (cu varf)
  • 500 ml lapte
  • esenta vanilie
  • lamaie rasa
  • un cub unt pentru tapetare tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lenesului:

Pentru blat :se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase.Se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri , se adauga grisul si coaja rasa de la o lamaie.Luati o tava (eu am folosit una de 25cm/15 cm) pe care o tapetati cu putin unt , presarati putin gris , dupa care se toarna compozitia.Se da la cuptor(180 grade) pentru max 30 de minute .Cand prajitura este gata , lasati-o sa stea 10 minute .

Pentru insiropare:laptele se fierbe cu esenta de vanilie , se lasa putin la racit , dupa care se toarna peste blatul de prajitura.In cateva secunde vom vedea cum creste volumul blatului .

Pentru ornat: eu am folosit 2 tipuri de dulceata, la baza "motului" am pus dulceata de cirese amare ,deasupra 1 lingurita de dulceata gutui .

Prajitura e si mai buna , atunci cand este rece.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Nu puneti laptele fierbinte peste blatul fierbinte, va iesi un terci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lenesului" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu fructe confiate